Banner
     
 
     

   
Credeti ca serviciul : " Monitorizare Insolventa " , oferit de Vrajitorul.Eu , va este util in recuperarea debitelor ?
Da
 
 
 56%
 
Nu
 
 
 44%
 


Partener logo

*}

Ina Moldoveanu Ina Moldoveanu
Urban Iulian Iulian Urban
Urban Iulian Viorel Urban
Balan Bogdan Balan Bogdan
Filip Lepus Filip Lepus
Stelian Negrea Stelian Negrea

picture
Debitorii folosesc in Romania procedura insolventei pe post de TERORISM financiar la adresa creditorilor - No. 31629/2012-11-07

Miercuri 7 Noiembrie 2012

   Intrebari & Raspunsuri via Wall-Street

1. Cat de mult a inceput sa fie folosita insolventa abuziv de companii care pur si simplu nu au niciun gand de a-si plati datoriile?
1. Legislatia permisiva si faptul ca la cererea debitorului insolventa se deschide chiar si la termene de 24 de ore de la depunerea cererii, face ca in acest moment conform monitorizarilor pe care le facem la www.Vrajitorul.eu sa avem intre 130 si 180 de insolvente deschise zilnic la Tribunalele din Romania dintre care peste 77 % sunt insolvente cerute de debitori, adica de afaceristi care isi pregatesc din vreme terenul pentru a nu achita datoriile, pe fondul lipsei totale pot spune de vigilenta si preventie din partea creditorilor care aproape mereu sunt luati prin surprindere, desi exista sisteme de protectie si preventie pe care insa nu doresc sa le foloseasca inca.

2. Cum vedeti evolutia insolventelor anul viitor?
2. Cred ca in 2013, numarul insolventelor si mai ales a celor cerute de debitori va fi in continua crestere. Omul in general gandeste practic : de ce sa platesc din datorii cand pot sa raman cu banii si apelez la legea insolventei ?
De la 01 ianuarie 2013, pe segmentul dedicat POST-neplatii unui debit se mai adauga un elefant care se va legana pe panza de paianjen a lantului interminabil ce urmeaza momentul dupa care un client trebuia sa va plateasca : mediatorii.
In momentul de fata exista un DEZECHILIBRU urias, major intre ce resurse si energie aloca o firma din Romania pentru PREVENTIE si ce sume enorm de mari, timp pierdut si energie cheltuile in momentul ulterior celui in care se trezeste ca are un rau-platnic.
Daca pentru al doilea moment o firma trebuie sa aloce bani sa plateasca
- mediatori
- colectori debit
- avocati
- procese in instanta
- executori judecatoresti
- lichidatori judiciar pentru insolventa
Pentru faza de PREVENTIE extrem de putine firme aloca resurse si spatiu.Se vorbeste de asigurarea creantelor , o optiune reala dar inca extrem de scumpa datorita climatului economic si juridic nesigur din Romania. Insa preventia se poate face analizand PERMANENT bonitatea financiara si juridica a partenerilor tai. Cu investitii minime eviti pierderi uriase !
Eu unul militez si incurajez firmele sa PREVINA. In acest fel scadeti incidentele de neplata aproape catre zero, nu veti avea probleme cu cash-flow-ul veti sti cand sa va retrageti din calea unui partener care tinde sa intre in insolvabilitate sau insolventa, va veti feri de probleme si va veti salva propria afacere.
Este mai
- ieftin
- sigur
- scade la minim rata, numarul si valoarea cazurilor care ajung in zona de neplata
- se fac economii uriase de bani cu faptul ca nu se ajunge la medieri, concilieri, procese
- ai in permanenta situatia sub control, stii care este situatia juridico-financiara a clientului si tii lucrurile sub control si la decizia ta constienta !

3. Ce probleme pune insolventa societatilor care colecteaza debite?
3. Societatilor care colecteaza debite insolventele voluntare cerute de debitori le inchide usa negocierilor si afecteaza rada de succes. Eu am mai spus faptul ca in acest moment colectarea debitelor devine mai ales pe segmentul B2B o chestiune la fel de riscanta ca mersul cu motocicleta pe o pata de ulei. Singura solutie pentru creditori ramane zona de preventie pe care insa managerii romani din pacate nu o abordeaza inca in acest moment si pe cale de consecinta ajung sa piarda extrem de multi bani

User:
Password:
Nu ai inca cont ? Acum trebuie sa iti
creezi unul si si sa devii membru.


Vrajitorul.euAfisari unice totale: 639.617
Afisari unice astazi: 78
 
 
 
 
Tepe de la angajatori
Urban si Asociatii ofera posibilitatea
pentru orice persoana din Romania,
sa raporteze orice inselaciune
financiara catre autoritatile fiscale
Aboneaza-te la Newsletter
 
Nume:
 
E-mail:
 
 

 
 

Curs valutar BNR : 18-03-2018
Euro .......... 4.4439 RON
Dolarul SUA .......... 4.1516 RON
Francul elvetian .......... 4.0971 RON
Lira sterlina .......... 6.3552 RON
din

in

suma

rezultat